Съветниците от ГЕРБ - Русе не приемат поскъпването на общинските услуги

0
Към този момент липсва каквато и да е обосновка или анализ за необходимостта на това увеличение
Към този момент липсва каквато и да е обосновка или анализ за необходимостта на това увеличение Видео: Русе Медиа

Промените в Наредба 16 за цените на услугите и промените в правилника на Общинския съвет бяха сред основните теми, коментирани от общинските съветници от ГЕРБ в Русе преди утрешната сесия

Председателят на групата Бедрос Пехливанян определи вдигането на цените за паркиране и тротоарното право като въвеждане на такса въздух. Според него е недопустимо да се извиват ръцете на цял един бранш в този момент и по този начин. Неприемливо е и драстичното поскъпване на такса за куче, предава Русе Медиа.

Към този момент липсва каквато и да е обосновка или анализ за необходимостта на това увеличение. Зам. -председателят на групата Наталия Кръстева обясни какви промени се предлагат в работата на Общинския съвет, за да не продължават заседанията по цял ден, без да се изчерпи дневния ред.

Предлаганите промени засягат 28 параграфа в правилника, като само една от промените е от страна на ГЕРБ, а всички останали са от другите политически сили. Тя заяви още, че по нейна информация има проблем с видеонаблюдението в центъра, тъй като липсват монитори. По нейна информация от снощи, липсват 4 монитора от центъра за видеонаблюдение и в момента 6 възлови места в града са без покритие. Това са кея, кръговото на РДВР-Русе, площад Батенберг, пробива Кауфланд и входно/изходните точки по направленията за София и за Варна. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари