Съветниците от ГЕРБ искат оттегляне на Общия устройствен план на Русе

1
Съветниците коментират още, че провеждането на сесиите на Общинския съвет в Пленарна зала при тази висока заболеваемост от коронавирус не е вариант за безопасно протичане на заседанията
Съветниците коментират още, че провеждането на сесиите на Общинския съвет в Пленарна зала при тази висока заболеваемост от коронавирус не е вариант за безопасно протичане на заседанията Видео: Русе Медиа

Съветниците от ГЕРБ искат оттегляне на Общия устройствен план на община Русе, който ще се разглежда на утрешната сесия на Общинския съвет

Това заявиха на пресконференция председателят на групата Бедрос Пехливанян и общинският съветник Орлин Дяков, пише Гергана Димитрова за Русе Медиа.

„След две обществени обсъждания през 2018 и 2019, все още нямаме приет такъв. Заради създаденото напрежение, свързано с предприятията в бившето КТМ от една страна и екосдружения от друга, ще искаме оттегляне на точката. Нека дадем възможност на експертния съвет да заседава прозрачно и да видим всички гледни точки“, заяви Бедрос Пехливанян. Орлин Дяков допълни, че от незнание и неопитност може да фалираме 12 фирми в града, които дават работа на 5000 души.

Относно ситуацията от предишната сесия, в която общинският съветник от БСП Александър Неделчев обиди Наталия Кръстева от ГЕРБ, Орлин Дяков коментира: „По-грозен език не бях чувал и не мога да не взема отношение, защото това е най-високата трибуна в града ни. Отнесох случая до Комисията по етика, за да дадем ясен знак как трябва са се държим и какъв пример да даваме. Морално, честно и мъжко е да се извиниш, това не се случи и няма индикации да се случи“, заяви Дяков. Той допълни, че за последната година комисията е разглеждала три жалби, докато преди това за осем години, когато той е бил неин председател в предишните два мандата, е нямало нито една.

Съветниците коментират също, че провеждането на сесиите на Общинския съвет в Пленарна зала при тази висока заболеваемост от коронавирус не е вариант за безопасно протичане на заседанията. Те отново настояват да се премине към онлайн сесии.

За предстоящата сесия има едно внесено питане от общинския съветник Алисе Муртезова, което касае въпроси от жители на село Тетово за лошо състоянието на площадка за игра в двора на детската градина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари