Александър Маринов: На калпавите партии - президентът им пречи

1
Никоя партия не желае да управлява и да носи основната отговорност, смята съветникът на премиера
Никоя партия не желае да управлява и да носи основната отговорност, смята съветникът на премиера Снимка: Дарик Радио

Никоя партия не желае да управлява и да носи основната отговорност, смята съветникът на премиера

Политическите партии обвиниха президента Румен Радев, че е разединител.

Президентът много често полемизира с партии и лидери, които са го нападали достатъчно агресивно. Тези, които обвиняват президента, че е разединител, се топят. Това заяви съветникът на служебния премиер Гълъб Донев и председател на Стратегическия съвет към президента - проф. Александър Маринов, в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му "Корнелия Нинова търси оправдание за катастрофата, до която докара БСП", като обвинява президента, че внася смут сред политическите партии.

"На калпавите партии - президентът им пречи", смята съветникът на Гълъб Донев.

Според проф. Марин въпросът за промените в Изборния кодекс е отворен, защото част от партиите смятат, че ще имат изгода от това - "те смятат, че няма да има правителство и ще се отиде на избори".

"На всичката лудост, която наблюдаваме, би било прекалено да отидем на избори през февруари", категоричен бе проф. Маринов.

Председателят на Стратегическия съвет към президента констатира още, че "отношението на Радев към модела на управлението на ГЕРБ не се е променил".

"Президентската република могат да я докарат само партиите със своята немощ. Парламентаризмът не бива да се отъждествява с днешните парламентарно представени партии", каза той по отношение на спекулациите, че Радев подготвя проект за превръщането на България в президентска република.

Проф. Маринов не пропусна да коментира и възможността Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс.

"Президентът беше привърженик на машинното гласуване и всички промени в изборните правила, които увеличават прозрачността и доверието към този процес", подчерта той.

Гостът изрази позиция, че "проблемът не е в дебелите червени линии или несъвместимостта, а че никоя партия не желае да управлява сега и да носи основната отговорност".

"Държавата ни е много болна, институциите не са в добра кондиция, защото бяха обсебени от партиите. Тя трябва да се ремонтира и излекува. Изходът е в едни по-добри партии, които могат да си вършат работата", обобщи Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари