Съветник на Борисов: Не можем с магическа пръчка да спрем катастрофите

0
Необходимо е по магистралите и скоростните пътища да има адекватна информация за ситуацията, каза още Малина Крумова
Необходимо е по магистралите и скоростните пътища да има адекватна информация за ситуацията, каза още Малина Крумова Видео: Канал 3

"Не можем да очакваме със създаването на една агенция автоматично с магическа пръчка да бъдат намалени пътно-транспортните произшествия или пострадалите в такива. За съжаление това не е възможно и за да се случи реален резултат, да можем да предотвратяваме загиналите и тежките ПТП-та, трябва всички да положим усилия", каза в предаването "Денят на живо”, съветникът на премиера Малина Крумова.

"Ролята на новата агенция е да бъде информираща, но също така и координираща, защото в случая с АМ "Струма”, в намалена видимост, всъщност човека, да направил го е, за да предотврати по-нататашни катастрофи, но е поставил в риск собственото си здраве и в случая живот. Наистина е трагично. Към този момент няма информация и кой е собственика на товарния автомобил, но така или иначе е ясно, че е била изключително намалена видимостта и в нея трябва всички ние отговорно да се грижим първо за собственото си здраве, след това и за здравето на всички останали. Ако трябва да коментираме самата случка и самата катастрофа, те са също поради несъобразена скорост с климатичните условия, които са били на място. Колкото и това да е магистрала, какъвто и да е пътя, няма никакво значение, при видимост, както беше докладвано от 10 метра, реакцията е много малка. Не може човек да реагира, това е все едно да се изправите срещу една стена и да очаквате със 100 км/час да спрете в нея", каза още тя.

"Необходимо е по магистралите и скоростните пътища да има адекватна информация за ситуацията. Не става въпрос за 60 млн, лева от фонд "Пътна безопасност”, така или иначе има закон, той определя, че трябва да е ясно кой определя тези средства, те са в правомощията на министъра на вътрешните работи, има ясно определени задачи и идеи, за които тези средства могат да бъдат използвани", заяви Крумова.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари