Състоянието на жената, блъсната от пиян и дрогиран шофьор в Бургас, е тежко

2
80-годишната жена има контузия на мозъка, фрактура на ребро и фрактура на лява подбедрица
80-годишната жена има контузия на мозъка, фрактура на ребро и фрактура на лява подбедрица

80-годишната жена има контузия на мозъка, фрактура на ребро и фрактура на лява подбедрица

Шофьор с положителни проби за алкохол и наркотици блъсна майка и дъщеря на паркинг на голям хипермаркет в Бургас. Една от двете жени е приета в болницата в тежко състояние.

80-годишната жена и 53-годишната ѝ дъщеря излизали от магазина, когато на паркинга ги връхлита автомобила. 58-годишният шофьор избягал.

"В последствие е издирен и е призован на мястото на произшествието. Проверен е за алкохол и за наркотични вещества като пробите са положителни. Алкохолът е 0,72 промила, а тестът за наркотици е дал положителна проба за Бензодиазепин", заяви началникът на Пътна полиция – Бургас Пламен Николов, предаде БНТ.

Шофьорът твърди, че не пил и не е избягал и има свое обяснение за инцидента.

"Излязоха измежду колите, в черно облечени, не ги видях. Не съм избягал, напротив, помогнах да кача жените в линейката", каза шофьорът на автомобила Николай Вълков.

53-годишната жена не е пострадала сериозно, майка ѝ обаче е приета в болницата в тежко състояние.

"Пациентката е сканирана и се установява, че има контузия на мозъка, фрактура на ребро и фрактура на лява подбедрица. Сега е в задоволително, стабилно състояние, но с риск за живота", обясни д-р Стефан Шишков, началник на отделението по неврохирургия в УМБАЛ - Бургас.

Изчакват се и кръвните проби на виновния шофьор, след което ще се прецени дали да му бъде повдигнато обвинение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари