Състоянието на спирките е отвратително!

9
Толкова ли е трудно, когато изпушим цигарата си да я хвърлим на подходящо място?
Толкова ли е трудно, когато изпушим цигарата си да я хвърлим на подходящо място? Снимка: Мирослав Малчев

Толкова ли е трудно, когато изпушим цигарата си да я хвърлим на подходящо място?

В света, където времето става все по-скъпо и все повече хора избират бързия начин на транспортиране, градските автобуси играят важна роля в ежедневието на много хора. Въпреки това, малцина от нас си спомнят последния път, когато са използвали градския автобус. Но Мирослав Малчев, чрез своя пост в социалната мрежа, ни припомня, че това пътуване може да бъде мрачно преживяване.

В публикацията си, Мирослав Малчев разкрива гнусната реалност на градските автобусни спирки в Русе. Той определя състоянието им като "отвратително-ръждясали, мръсни и неприветливи". И не само това, той споделя и своето разочарование от масовото наличие на изхвърлени фасове около спирките, които, макар и да са разположени на един метър от кошчетата за отпадъци, се натрупват навсякъде.

Русенецът задава въпроса: "Толкова ли е трудно, когато изпушим цигарата си да я хвърлим на подходящо място?" Малчев признава, че той самият е пушач, но намира престоя в спирка с "камара от фасове" за изключително неприятен.

Мирослав Малчев разказва и за своето действие през обедната почивка, когато използвайки метла и лопатка, почистил спирката на булевард "Трети март" срещу бензиностанция "Ромпетрол". Малчев заявява: "Много малко трябва, за да живеем по-добре!", подчертавайки важността на чистотата като неотменима част от нашата култура.

Забелязваме, че това е проблем, с който се сблъскват много от нас, когато ползваме градския транспорт. Независимо дали сме пушачи или не, усилията за поддържане на чистота и подреденост трябва да бъдат предприети от всеки гражданин.

Има множество начини, по които можем да допринесем за подобряване на ситуацията. Нека бъдем отговорни и да си поставим за задача да хвърляме отпадъците си на подходящо място. Нека наблюдаваме и упражняваме взаимен контрол, като подсказваме на другите да спазват това правило.

Започнете с малки действия. Ако виждате изхвърлен фас или мръсотия, използвайте минута от свободното си време, за да я почистите. Покажете на другите своя пример и възпитавайте култура на чистотата.

Всеки един от нас може да промени нещо. Нека превърнем нашите градски спирки в места, които отразават гордостта ни като граждани и нашата култура на чистотата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Де да знам
    Докато спирките бяха още тенекийки, раздадени на хорица за да правят някакъв мизерен семеен бизнес, нямаше проблеми. Хорицата си чистиха и спирките бяха функционални. После дойде една фирма, бутна едни пари на /не е Милков, друг кмет беше/ и нещата се осраха могъщо.
  • 5
    4
    ПРОСТАН
    Напълни се град Русе със полянци,селянци,простанци,кощери и наркоманци пиянци.Ужас.Народ беден,гол и бос и гладен.Бездомници,психично болни и какви ли вече не хора нещастни и смачкани от грижата на демократичните български правителства и управления.Хора със трагедии страшни и ужасни.Спят по спирки,пейки,паркове и изоставени постройки,зима и лете.Лошото е че се увеличават вместо да намалят.Оглупял и опростял народ и много алчни и лоши,лоши хора.Не отива на добър край ама никак.Всеки ръмжи сумти,плюе,храчи и гледат като на зло куче.Не е добре,лош свят.Прости им господи,те не знаят какво правят,а и не се интересуват какво става и как да се поправят.Амин.Русе е град на наркомани и антетеисти алчни.
  • 9
    3
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Някой в общината има задълженията да чисти спирките но не го прави което означава, че е виновен кмета Милков, ДМЕПМ. Чистете спирките бе Милков, стига си бъркал под полите на жените!
  • 7
    2
    Спирките са в отлично...
    Това което виждате на снимкат ае правено на Фотошоп и мога да го докажа. Всеки, който твърди обратното е кушен за да оронва авторитета на кмета ни.
  • 19
    1
    Питам
    Аз искам да питам ДОКОГА ще се толерира някакво бяло моторче, което го карат всякакви ЦИГАНИ на булевард Бозвели, излизащо от нелегалния автосервиз до изгорялата къща? Или може би там си оправят нелегално колите някои висши синьодрешковци?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари