Състоянието на пострадалото момиче от Цар Калоян е стабилизирано

12
Тя е на командно дишане в УМБАЛ Медика, но ѝ се дава възможност за опит за спонтанно дишане, като се намаляват медикаментите
Тя е на командно дишане в УМБАЛ Медика, но ѝ се дава възможност за опит за спонтанно дишане, като се намаляват медикаментите Видео: NOVA

Момичето беше открито малтретирано и запалено в дома си, наложи се и ампутация на ръка

Вълна от съпричастност след призива за кръводаряване за 17-годишното момиче от Цар Калоян. Девойката се бори за живота си в болницата в Русе. Тя беше открита в дома си във вторник вечерта, малтретирана и запалена, припомня NOVA.

Екипът от лекари, ръководен от проф. Стефан Станчев, който е началник на отделението по ортопедия и травматология, бяха първите, които започнаха да се борят за живота на момичето. В четвъртък се наложи те да ампутират лявата ѝ ръка.

„Пациентката беше докарана в тежко състояние. След консилиум, който беше проведен, се наложи ампутация, която беше направена поради нежизненост на тъканите в областта, която беше ампутирана. По принцип тази интервенция е изключително тежка както и за пациентите, така и за лекарите, защото се стремим да спасяваме и възстановяваме крайниците”, обясни медикът.

Състоянието на момичето е стабилно и с добри жизнени показатели, потвърди проф. Станчев. Тя е на командно дишане, но ѝ се дава възможност за опит за спонтанно дишане, като се намаляват медикаментите. Ортопедът обясни, че е желателно кръводарителите за момичето да бъдат от Русе, тъй като болницата няма възможност за транспортиране от други места. Възможно е и даряване на кръв в Плевен, където е лабораторията, която обработва дарените банки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари