Състезание по риболов в Ценово

3

23 момичетата и момчета от училищата в община Ценово се събраха на брега на рибарниците по поречието на Янтра на спортен празник.

В първия ден от лятната ваканция децата премериха сили и майсторски умения по улов на риба. Инициативата беше организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  За да поздравят младите риболовци, дойдоха кметът на община Ценово д-р Петър Петров, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, зам.-кметовете Ваня Игнатова и Цветомир Петров.

Участниците в състезанието заеха позициите си след теглене на жребий. За да се спази принципа на равнопоставеност, риболовците получиха еднаква захранка и стръв. Състезанието  продължи час и половина, след което главният съдия Цветомир Петров лично претегли улова на рибарите. По време на празника бяха хванати общо 9720 грама риба. Като истински риболовци в края на състезанието уловените риби бяха върнати отново във водата. Ивайла Миланова изненада многобройната публика с най-голямо количество уловена риба.

На въдицата й се закачиха риби с общо тегло от 1080 грама. На второ място застана Милен Анчев с общ улов от 865 грама. Борислав Великов се изкачи на трето място като рибите в живарника тежаха само с 15 грама по-малко. За всички участници бяха подготвени грамоти и пакети с подаръци от риболовни принадлежности. Председателят на Общинския съвет Галина Георгиева връчи на първенците маркови такъми за риболов. „Празникът зарадва всички участници. Нека дните през лятната ви ваканция да са изпълнени с много положителни емоции и преживявания. Искрено се надявам подобни инициатива да станат по-често явление и да изпълват дните ви“, сподели при награждаването Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари