Американски изтребители прехванаха руски военни самолети

1
Действието се развива в близост до Аляска
Действието се развива в близост до Аляска

Действието се развива в близост до Аляска

Два американски изтребителя прехванаха четири руски военни самолета близо до Аляска, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на Северноамериканското командване за аерокосмическа отбрана (НОРАД).

В комюникето се уточнява, че "рутинното прехващане" е било извършено в понеделник.

Руските самолети са били тежки бомбардировачи Ту-95 и изтребители Су-35. Те "останаха в международното въздушно пространство и не навлязоха в суверенното въздушно пространство на САЩ или Канада", посочва НОРАД.

В комюникето се отбелязва, че подобна руска активност се наблюдава "редовно и не е смятана за заплаха, нито за провокативна дейност".

За сметка на това американски бойни самолети получиха този месец рядка възможност да изпълнят реални военни операции. Те свалиха край източното крайбрежие на САЩ китайски балон, определен като шпионски, и трима неидентифицирани летящи обекта, посочва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари