САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400 милиона долара

0
Създават в Германия команден център за съдействие в областта на сигурността
Създават в Германия команден център за съдействие в областта на сигурността Снимка: iStock

Създават в Германия команден център за съдействие в областта на сигурността

САЩ ще изпратят на Украйна военна помощ за още 400 милиона долара и създават в Германия команден център за съдействие в областта на сигурността. Центърът ще отговаря за трансфера на всички оръжия за Украйна и обучението на украински войници, обяви днес Пентагонът, предава БТА.

Новият команден пост, наречен Група за съдействие за сигурността на Украйна, е сигнал за по-продължителна и дългосрочна програма в подкрепа на Киев в борбата му срещу Русия, каза говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

Пакетът от новите 400 млн. долара включва договори за 1100 дрона "Финикс гоуст", финансиране на ремонта на 45 танка, 40 речни катера и други системи. Но тъй като оръжията ще минават по схемата "Инициатива за съдействие в сигурността на Украйна" и няма да бъдат доставени незабавно на Киев. Оръжията по тази инициатива се поръчват от производители, а не се изваждат от оръжейни складове, поясни АП.

От началото на войната на 24 февруари САЩ са доставили на Украйна оръжия и друго оборудване за 18,2 милиарда долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари