САЩ са готови да изпратят ракетни системи с далечен обсег на действие в Украйна

1
Ракетните системи Multiple Launch Rocket System или MLRS са били основна молба на украинските официални лица
Ракетните системи Multiple Launch Rocket System или MLRS са били основна молба на украинските официални лица

Очаква се САЩ да изпратят на Украйна ракетни системи с далечен обсег на действие, което може да бъде обявено още следващата седмица, съобщава CNN, цитирана от News.bg.

След военните предизвикателства в Източна Украйна американски официални лица потвърдиха, че САЩ са готови да изпратят модерни ракетни системи с голям обсег на действие, за да подпомогнат бойните действия.

Ракетните системи, Multiple Launch Rocket System или MLRS, са били основна молба на украинските официални лица, които твърдят, че е необходимо да се отблъсне напредъка на Русия.

Ракетните системи могат да изстрелват поток от ракети на много километри по-далеч от сегашното въоръжение на Украйна, съобщава Washington Post. Ракетната система може да бъде част от по-голям военен пакет за Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    4
    tre
    гсащ е световен агресор! Време е сащ да бъде раздробена на отделни държави! Уродите от сащ са световно зло на тази планета! Защо българските политици от сегашното коалиционно управление приеха сащнически танкове, военна техника на територията на България? Нещо, което нито една купена медия в България не отразява и не коментира! В момента сащ третира България като военно победена страна!
  • -12
    3
    Яко
    Супер, да праснат една ракета в Кремъл да избият кукундрелите на лудото джудже.
  • 16
    2
    Деливерски
    Някой трябва да каже на дядото от Америка,че с извратеното си мислене,може да предизвика трета световна, атомна война.Поживял си,той гледа на света като чели от съвсем друг ъгъл.Не може да трупаш оръжие от най-съвременен тип в държава съседна на Русия и президентът Вл. Путин да гледа и да чака ракетите в Москва.Банален,но логичен въпрос.Какво търси Джо Байдън в другата част на света?Той живее с мисълта,че САЩ са световен хегемон, и че може да парцелира световната карта, както той пожелае.Оръжието, с което разполагат въоръжените сили на Русия,прави разстоянията много кратки !!!
  • 16
    1
    русенец
    Ако имат глупостта да го направят, значи трябва да го направят заедно с екипажите им, а това значи, че всяка керемидка в САЩ става легитимна цел на руснаците. САЩ готови ли са за това?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари