САЩ: Русия и Китай помагат на Северна Корея

0
Ако не бъдат наложени санкции, Пхенян ще отправя още повече заплахи, заяви Линда Томас-Грийнфийлд
Ако не бъдат наложени санкции, Пхенян ще отправя още повече заплахи, заяви Линда Томас-Грийнфийлд Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ако не бъдат наложени санкции, Пхенян ще отправя още повече заплахи, заяви Линда Томас-Грийнфийлд

САЩ обвиниха Русия и Китай в това, че помагат на Северна Корея. Обвиненията отправени в ООН САЩ обосновава с блокиране опитите за налагане на санкции в Съвета за сигурност, съобщи БНР.

Опасенията са, че без санкции режимът в Пхенян ще отправя повече заплахи и ще провежда повече тестове на балистични ракети. В сряда при разискване на тестовете на Северна Корея американският представител в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че Северна Корея се радва на протекции от два члена на Съвета за сигурност. Според нея тези два члена са полагали допълнителни усилия в посока оправдаване „неколкократните провокации“ на Северна Корея и са „блокирали всеки опит да се обнови режима на санкции.“

За Русия санкциите са контрапродуктивни. В същото време Китай заедно с Русия отбелязаха неотдавнашните военни учения на Съединените Щати с Южна Корея като Томас-Грийнфийлд отвърна, че не може да има еквивалент между провокациите и ученията.

Съветът за сигурност на ООН се срещна в сряда след като Северна Корея изстреля балистична ракета при пореден тест на оръжия. Ракетата е прелетяла над Япония за първи път от 2017 година насам. Това принуди властите да призоват хората в северните и североизточните части на страната да потърсят укритие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Свети Унуфри
    Светът ще миряса едва тогава, когато ФАЩ бъдат унищожени.
  • 3
    1
    Sтанко
    САЩ помагат на Украйна...или не помагат??? Ще забраните другите да помагат, а вие ще "помагате", така ли??? Ибаси наглостта! За това цял свят не Ви харесва - кравари нещастни!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари