САЩ прехвърлиха в Европа самолети с ядрено оръжие

6
Четири стратегически бомбардировача пристигнаха в петък, 24 февруари в испанската авиобаза Морон
Четири стратегически бомбардировача пристигнаха в петък, 24 февруари в испанската авиобаза Морон Снимка: US Air Force

Четири стратегически бомбардировача пристигнаха в петък, 24 февруари в испанската авиобаза Морон

Три дни след речта на Путин, в която заяви, че Русия де факто напуска Договора за стратегическо нападателно оръжие - СТАРТ 2, САЩ прехвърлиха в Европа самолети с ядрено оръжие, съобщи Moskow Times, цитиран от Сега.

Четири стратегически бомбардировача B-52 Stratofortress пристигнаха в петък, 24 февруари в испанската авиобаза Морон, съобищи командването на американските ВВС в Европа.

Самолетите идват от авиобазата Майнот, Северна Дакота, са прехвърлени в ЕС "с цел сътрудничество и укрепване на отношенията със съюзниците и партньорите на НАТО", както и за демонстрация на готовността на САЩ за колективна отбрана, обяснява командването.

Преди испанската база B-52 посетиха Естония, като извършиха полет на малка височина в Талин по случай естонския Ден на независимостта. Както отбелязва командването, прехвърлените в Европа самолета ще участват идните дни в съвестни операции и учения с партньорите и съюзниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    23
    Анонимен
    САЩ са провели хиляди операции и са разрушили много държави. Организирали са правителствени преврати в чужди страни, цветни революции... Време е някой да ги спре! И това време дойде!
  • 2
    22
    LOL
    Като чета руските коментари по българските сайтове, една и съща опорка се дъвче. Все едно САЩ са провели военна операция на руска територия. Аз все пак минавам да задам дежурния въпрос: коя държава окупира с войските си и анексира територии (за пореден път) от съседна суверенна държава в 21 век?
  • 2
    21
    Мирофил
    До путьофилите.Вие сте национални предатели.
  • -1
    20
    До 19
    Нека да има стрес в бункера,нека пълнят памперсите безаналоговите и високоточните...
  • 9
    19
    Джамбо
    САЩ уверено водят света към трета С В - МАЛОУМНИЦИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари