САЩ предлагат на Полша заем от 2 милиарда долара за модернизиране на армията ѝ

1
Полша е в процес на модернизация на въоръжението и военната си техника, за да замени това, което е предала на Украйна
Полша е в процес на модернизация на въоръжението и военната си техника, за да замени това, което е предала на Украйна Снимка: Andrzej Duda / Facebook

Полша е в процес на модернизация на въоръжението и военната си техника, за да замени това, което е предала на Украйна

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви днес, че предлага заем от 2 милиарда долара на Варшава, за да подпомогне модернизацията на отбраната на Полша, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В изявление на Държавния департамент се казва, че Полша е "решителен" съюзник на САЩ, чиято "сигурност е жизненоважна за колективната отбрана" на източния фланг на НАТО, и че подобно финансиране е запазено за най-важните партньори на Вашингтон в областта на сигурността.

Правителството на САЩ също така предоставя на Варшава до 60 милиона долара за покриване на разходите по заема под формата на чуждестранно военно финансиране (Foreign Military Financing - FMF), което ще подпомогне "спешни покупки на отбранителни продукти и услуги от САЩ", заяви Държавният департамент. Тези 60 млн. долара са субсидия за заем, която има за цел да гарантира, че Варшава ще може да осигури благоприятни условия за заема.

Полша е в процес на модернизация на въоръжението и военната си техника, за да замени това, което е предала на Украйна, възлагайки поръчки на американски и южнокорейски отбранителни компании, припомня АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Русенец до трети
    Прав си Ето, САЩ помогна на СССР по време на втората световна война и СССР се разпадна, а Русия едвам кмета Така, че си прав човече.
  • 2
    3
    Sтанко
    Всеки народ, получил "помощ" от краварите е обречен да тегли с поколения напред. Ще дойде времето на всеки хитрец. Нашите алчни таласъми са умопомрачени от тия долни изчадия на ада... Нас ни очаква същата съдба, колкото и да не го желаем... Твърде малки сме и твърде безскрупулни мизерници ни управляват...Няма да го доживеем времето в което да видим възмездие, но ...
  • 6
    2
    verbatim
    ако трябва да се преведе заглавието на статията за да е в прав текст и истина, то би било следното: САЩ предлагат на Полша да я пороби
  • 8
    1
    Мескалеро
    САЩ помагат като дават заеми от печатани хартиики без покритие.Унищожаваш всичко твое и после ти дават заем,а ти буташ лихвите само на първо време.Искаш огнена вода,пии.Вземат земята,рудата и водата и си чао.Защо не подаряват след като апелират да унищожават?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари