САЩ купуват 3 милиона барела петрол за стратегическия си резерв

0
Петролът е купен на средна цена от 77,31 долара за барел
Петролът е купен на средна цена от 77,31 долара за барел

Петролът е купен на средна цена от 77,31 долара за барел

САЩ са сключили договори за купуването на три милиона барела суров петрол за попълване на стратегическия си резерв след най-голямото разпродаване на активи от него през миналата година, съобщи министерството на енергетиката, цитирано от Ройтерс.

Петролът, който ще бъде доставен за съхранение в Биг Спринг, щата Тексас, е купен на средна цена от 77,31 долара за барел, докато продаденият от резерва през 2022 г. е бил реализиран на цена от 95 долара за барел.

Администрацията на президента Джо Байдън продаде на няколко пъти петрол от стратегическия резерв на САЩ, включително и един търг за цели 180 милиона барела, за да удържи цените под контрол след резкия им скок заради руската инвазия в Украйна.

Досега САЩ са купили 14 милиона барела, за да попълнят резерва си, а 4 милиона барела ще бъдат върнати в резерва до февруари от компании, получили го назаем.

Същевременно министерството на енергетиката осигури отмяната на одобрена от Конгреса продажба на общо 140 милиона барела в рамките на няколко търга от края на тази година до края на 2026 г., с което попълването на стратегическия резерв на САЩ ще бъде гарантирано, се посочва още в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари