САЩ: Хусите атакуваха китайски петролен танкер в Червено море

1
Плаващият под панамски флаг и собственост на Китай кораб е подал сигнал за бедствие
Плаващият под панамски флаг и собственост на Китай кораб е подал сигнал за бедствие

Плаващият под панамски флаг и собственост на Китай кораб е подал сигнал за бедствие

Въоръжените сили на САЩ заявиха, че подкрепяните от Иран бойци хуси са изстреляли ракети по китайски петролен танкер в Червено море, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Централното командване на въоръжените сили на САЩ заяви, че в събота сутринта силите на хусите "са изстреляли четири противокорабни балистични ракети по "Хуан Пу".

В 16:25 часа местно време "е засечена пета балистична ракета, изстреляна по "Хуан Пу"", съобщава още Централното командване, като отбелязва, че плаващият под панамски флаг и собственост на Китай кораб е подал сигнал за бедствие.

"Хунг Пу" е претърпял минимални щети, а възникнал на борда му пожар е бил потушен в рамките на 30 минути. Не се съобщава за жертви и корабът е възобновил курса си.

"Хусите атакуваха "Хуан Пу", въпреки че преди това заявиха, че няма да нападат китайски кораби", се казва в изявление на Централното командване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари