Сашо Дончев: Пазарът ще бъде залят с газ, ако политиците спрат да пречат

0
Това не е политически, а търговски проблем
Това не е политически, а търговски проблем Снимка: БСК

Това не е политически, а търговски проблем

"Не е работа на политиците да се занимават с природен газ. Това, че политиците в Европа напоследък говорят непрекъснато за газ, е, защото позволиха на Владимир Путин да ги накара да говорят за газ. Това не е политически, а търговски проблем. Много се тревожа, когато политиците започнат да решават проблеми в енергетиката", каза пред БНР Сашо Дончев, предприемач, изпълнителен директор на "Овергаз".

По думите му "Булгаргаз" няма пари да си плати газа, защото "Топлофикация - София" не му плаща, а защо - дали от корупция, или от некадърност.

В предаването "12+3" той подчерта, че не може да се обявява търг от днес за утре, тъй като в енергетиката процесите са от днес за следващите три години минимум.

"Това пак е имитация на пазарна икономика. Да, трябва да се обявят търгове, но хоризонтът на доставки втечнен газ трябва да е поне година, а не един месец".

Той е категоричен, че трябва да бъдат елиминирани държавните фирми, тъй като те генерират само корупция.

"Нямаме нужда от държавна фирма в областта на енергетиката... Не е работа на правителствата да подписват търговски договори. Ако "Булгаргаз" е във фалит, това е, защото политиците са назначавали там некадърници, защото политиците са определяли какви договори да подписва дружеството. Ако има виновни за състоянието на "Булгаргаз", това са политиците... Ако се махнат всички пречки, които създават политиците на пазара, пазарът ще бъде залят с газ".

Според него Европа има нужда от руски газ и не трябва да бъде пренебрегван завинаги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари