Молба от съседите с предупреждение

0

Малчугани намериха и показаха на родителите си бележка, хвръкнала от вятъра на паркинга пред блок 55 в ж.к. "Славейков" в Бургас тази сутрин. Не е ясно доколко сериозна е заплахата в написаното, но от нея става ясно едно - нечия аларма свири за щяло и не щяло през нощта, а изнервен гражданин плаши с кирка.

Бележката е написана леко неграмотно - "прос" вместо "прост", но трите удивителни в края са достатъчно убедителни."Вярно е, че има няколко коли, които нощем свират като линейки, вярно е, че ни будят, но не знаем кой е сложил бележката и на коя кола по-точно. Дано нарушителят се разпознае и спре това чудо, защото наистина е трудно да се спи през лятото", казаха семейство Станчеви пред "Флагман". "Горещо е, отваряме прозорците, над нас е трасето самолетите, кацащи денонощно на летището и като се прибавят и алармите, ни идва малко в повече. Има хора от блока, които се оплакват, че не могат да мигнат. Срещу нас е и пътят, по който колите идват от София и свистят с гуми и спирачки, наистина е непоносимо", обясняват бургазлиите.

Тази година разпуснатият вече парламент се опита да гласува закон за забрана на алармите на колите, но собственици на скъпи возила го стопираха и казаха, че им нарушава правата. Нима да тормозиш по цяла нощ някого е право, попитаха още тогава изнервени от пискливите устройства хора от цялата страна, но никой не им отговори.

Още тогава в дискусиите се появиха мнения, че който има над сто хилядарки за кола, все ще намери и пари за платен паркинг, където ще му я охраняват. И че не може винаги богатите да си правят каквото искат, а за тях закони няма, писаха разпалено потребители.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари