Със заупокойна молитва почетоха паметта на загиналото край Скопие семейство

1
Семейството на Георги и Калина дарява над 20 хиляди лева за възстановяването на храма в село Геша
Семейството на Георги и Калина дарява над 20 хиляди лева за възстановяването на храма в село Геша Видео: NOVA

Близки и приятели на трагично загиналото в самолетна катастрофа в Северна Македония българско семейство почетоха паметта им.  

Заупокойна молитва беше отслужена в дряновското село Геша. А от клуба по фигурно пързаляне, където са тренирали загиналия пилот и дъщерите му, организираха състезание, информира NOVA.

Професионални състезатели и аматьори излизат на леда в Зимния дворец, но не за да премерят сили и способности, а за да си спомнят за загиналите при трагичната авиокатастрофа край Скопие. Кристина е национален състезател, но тази вечер мислите й са за семейство Бошнакови.„Изключително мили хора. Винаги весели. Винаги помагаха, с каквото могат”, коментира Кристина Григорова - състезател по фигурно пързаляне.

Георги и дъщерите му Биляна и Гергана са били влюбени в този спорт. Спортистите ще запомнят пилота, като широко скроена личност. „Той помагаше на деца без финанси – с кънки. Той харесваше риска и спорта, така че това е добра идея, макара че той няма да ни види, но да знае, че хората мислят за него и го помнят с добро”, пък сподели Доминика Матеева, която е дългогодишна приятелка на починалото семейство.

Тясно свързана с Дряновския край е и загиналата съпруга на Георги – Калина. Нейният прадядо е служил в църквата на село Геша, която след три десетилетия е възстановена от семейството. „Семейството на Георги и Калина дари над 20 хиляди лева за възстановяването на вида, в който виждате тази църква”, допълни  друг приятел на фамилията - Юлиян Георгиев.

Храмът днес събра малкото жители на дряновското село на заупокойна молитва в памет на семейство Бошнакови. Катастрофата, при която загина четиричленното семейство стана на 2 април в планината Якубица. Като основна причина за разбиването на частния самолет с четирима българи на борда бяха посочени лошите метеорологични условия. Разследването по случая продължава.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари