Сърбин подал фалшив сигнал за бомба в самолет, за да излезе със стюардеса

0
130 пътници и петима души от екипажа бяха евакуирани от полет LH 1411 в четвъртък, преди самолетът да отлети от Белград за Франкфурт
130 пътници и петима души от екипажа бяха евакуирани от полет LH 1411 в четвъртък, преди самолетът да отлети от Белград за Франкфурт Снимка: Ройтерс

65-годишен сърбин призна пред съда в събота, че е подал фалшив сигнал за бомба, за да попречи на стюардеса от самолет на Луфтханза да напусне страната, защото се надявал, че тя ще излезе с него, предаде Ройтерс.

130 пътници и петима души от екипажа бяха евакуирани от полет LH 1411 в четвъртък, преди самолетът да отлети от Белград за Франкфурт. Летателният апарат бе изместен от пистата, за да може част на специалната полиция да го обискира.

Говорител на прокуратурата заяви пред сръбските медии, че прокуратурата е поискала мъжът да бъде оставен в ареста в очакване да му бъдат предявени обвинения за предизвикване на паника и смут, информира БТА.

Мъжът заявил пред съда, че е срещнал две стюардеси и ги поканил на вечеря, но те отказали. Той особено харесал едната от тях и след като не успял да я открие в хотела, направил последен отчаян опит да я накара да не напуска страната, като се обадил за поставена в самолета бомба. Полицията проследила обаждането и мъжът бил открит един ден по-късно.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари