Сарайският мост няма да е готов до 15 юни, влагата била виновна

0
„Проектът се забави заради откритите опасно изгнили метални елементи по гредата, които се видяха след премахването на стария асфалт", уточни Пенчо Милков
„Проектът се забави заради откритите опасно изгнили метални елементи по гредата, които се видяха след премахването на стария асфалт", уточни Пенчо Милков Видео: Русе Медиа

"Приключването на ремонта на Сарайския мост се бави заради дъждовете, които паднаха през последния месец"

Това съобщи кметът Пенчо Милков, цитиран от Русе Медиа. Очакванията на изпълнителя бяха, че съоръжението ще бъде готово до 15 юни.

„Проектът се забави заради откритите опасно изгнили метални елементи по гредата, които се видяха след премахването на стария асфалт. След подмяната им вече трябва да се положи финалният асфалтов пласт, а под него – специална хидроизолация. За да се сложи точно и правилно, се замерва влажността на бетонното покритие, а заради дъждовете в бетона има влага. Ако го запечатаме с асфалт, влагата ще се остане и ще бъде некачествено“, каза още кметът.

За сметка на това на 15 юни ще бъдат приети другите етапи от реконструкцията та бул.“Трети март“.

На брифинга, даден от кмета на Русе и заместниците му, стана ясно, че почистването на река Сараджийска е предизвикало напрежение в Николово. От общината обясниха, че реката от години не се е чистила навреме, а при евентуален пробив на дигата ще бъдат застрашени имотите и хората в ниската част. Има договор за почистване на коритото, окастряне на дървета, тръстика, а пръстта трябва да бъде депонирана на разстояние 5 км от коритото. От общината са категорични, че няма данни да има химически замърсители в пръстта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук