Съпругът на Аня Пенчева разбил на наркоканал

3
Аня Пенчева от години е с Ивайло Караньотов
Аня Пенчева от години е с Ивайло Караньотов

Аня Пенчева от години е с Ивайло Караньотов. Той е бил намесен в делото заради свой познат, който му искал съвет.

Мъжът на актрисата Аня Пенчева - Ивайло Караньотов, помогнал за разбиването на наркоканал. Караньотов свидетелствал по дело срещу банда, разпространявала наркотици и фалшиви евро в Австрия. Спецпрокуратурата се позовава на показанията на Караньотов като такива, които доказват обвинителната теза. Той обяснил на разследващите, че бил потърсен за помощ от свой познат, замесен в случая, а освен това като съдържател на кафене чул хора, които се оплакват от изнудване, свързано с престъпната схема.

По нея е подсъдим 49-годишният Еней Налбантов. Той е обвинен, че е бил тартор на престъпна банда за разпространение на фалшиви банкноти и наркотици, действала между 2001 и 2003 г. в Австрия. В групата участвали Петър Андонов, Красимир Георгиев и Росен Павлов. Налбантов и Андонов се запознали в столичен фитнес. Щом чул, че Андонов работи в Австрия, Налбантов му предложил схема, от която да изкара пари. Обяснил му, че може да му набавя наркотици и оръжия, които той да пласира в чуждата страна срещу 15% комисиона.
Признал, че познава хора, които се занимават с наркотици и оръжие, но е закъсал за пари. Андонов също бил в затруднено финансово положение и се съгласил. Налбантов трябвало да набавя дрогата и фалшивите пари, а Андонов да ги продава и да отчита парите.

Двамата включили в схемата Красимир Георгиев, който имал автомобил с пригоден тайник, където щели да кътат стоката. Андонов завързал клиенти в Австрия, хвалел се, че бил шампион по лежанка и всички го познавали. Първата пратка била от 200 г кокаин, 10 топчета марихуана и една мостра от фалшивите банкноти с номинал от 50 евро. Тя била доставена в Инсбрук през декември 2002 г. от Росен Павлов, приятел на Красимир. Пратката била продадена срещу 5 хил. евро на двама австрийци, които впоследствие се оказали агенти под прикритие. На връщане обаче Павлов бил спипан на границата и парите му били конфискувани.
Втората пратка била доста по-внушителна - 10 000 таблетки екстази, 1 кг кокаин, 9 кг марихуана и 300 хил. фалшиви евро. Доставчикът Росен Павлов бил спипан при оставянето на пакета до кола в Инсбрук. По случая Андонов и Павлов отнесли присъди в чужбина. След завръщането на Андонов Налбантов го намерил и му заръчал отново да се включат в играта и да продават каквото могат, за да избият загубите. На 22 март 2008 г. Налбантов заплашил Андонов, че ще го ликвидира, ако не му подпише пълномощно за апартамента си в столичния кв. "Слатина". Причината била конфискуваната стока при акцията в Австрия. С продажбата на жилището трябвало да се наваксат загубите.

Андонов се обадил на своя съученик Ивайло Караньотов и му обяснил за проблемите си, като споделил, че иска да заложи жилището си, за да вземе пари. Мъжът на Аня Пенчева го посъветвал да не го залага.
Последвала среща, на която Налбантов предупредил Андонов: "Ще те ликвидирам". Андонов бил принуден да подпише пълномощното. Това станало два дни по-късно в кантората на нотариус Борислава Налбантова. Тя се оказала бивша жена на Еней и майка на детето му. Юристката заверила документа за прехвърлянето на апартамент от 96 квадрата на името на Боян Йорданов. Той също не бил случаен човек, а кум на Налбантови. Стойността на имота се изчислява на над 196 хил. лв., но той бил продаден за 79 хил. лв., колкото била данъчната му оценка. Пред съда новият собственик Йорданов не успял да отговори как се е снабдил с жилището. Той не знаел за колко пари е "купил" апартамента, нито къде се намира. Така имотът се оказал на негово име, без да е дал и стотинка за него. Покрай неволите със заплахите Андонов получил диабет, оплака се защитникът му.
Вчера апелативните спецсъдии признаха Еней Налбантов за виновен за организирането на престъпна банда и за изнудването на Андонов. Той бе осъден на 7 г. пандиз и ще трябва да плати 6 хил. лв. глоба.

Съдружници на Баретата

Еней Налбантов е съдружник с покойния Петър Божилов, който бе шеф на Националната спортна база. Бившият гребец почина в края на 2012 г. в Плана планина, където се простреляли със 71-годишен мъж. Приживе Божилов е бил съдружник с кума на Налбантов - Боян Йорданов, както и култовия кримигерой Златомир Иванов-Баретата. Налбантов е председател на Сдружение "Спортен клуб - гребни спортове" и членува в Сдружение "Българска федерация рафтинг и драгон боат". В едното сдружение е партньор с кума си Боян Йорданов.

Източник: bgdnes.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари