Съпротивата в Киев е жестока - умират деца, стотици са цивилните жертви

1
Убито е цяло семейство на улица в един от централните квартали на Киев посред бял ден
Убито е цяло семейство на улица в един от централните квартали на Киев посред бял ден Снимка: Kiev Rose

Ожесточени боеве за втория по големина град Харков.

Руската армия влезе в него, но не успя да го превземе. В столицата Киев съпротивата също е голяма, второ денонощие украинската армия не допуска пробив. Към момента властите твърдят, че руските сили в столицата са унищожени и прогонени, но се готвят за тежка нощ, информира Bulgaria On Air

Войната продължава с най-жестоките досега сражения, улични боеве, взривени петролни складове и назряваща екологична катастрофа. Ракета порази петролен склад на авиобаза Василков. Отровен дим и в Харков след взривен газопровод. Жертвите се увеличават - 210 са цивилните, 16 от тях са деца, ранените са 1100.

Показани бяха унищожени руски танкове и улични боеве. На около 500 км оттам Киев изживя втора кошмарна нощ. Руските сили удариха още един стратегически обект - склада за петрол на авиобаза "Василков".

6-годишно дете загина при обстрел. Снаряд удари и 9-етажна жилищна сграда в Буча, близо до Киев. Стана ясно, че през изминалия ден е било убито цяло семейство на улица в един от централните квартали на Киев посред бял ден. Колата им е била обстрелвана.

Хиляди обикновени хора послушаха съветите на гвардията и часове наред правиха коктейли "Молотов". За да повдигнат духа на хората властите публикуваха унищожената със самоделни бомби руска техника. Кметът на Киев съобщи, че градът остава под контрола на Украйна, но диверсанти настъпват.

Руските войски все още са близо до столицата. Контролно-пропускателни пунктове се изграждат не само на главните входове на града. Изграждат се и блокади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    хуйло
    Путин - Хитлер Номер 2
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари