Русия продължава да атакува жилищни сгради, поне 3 деца загинаха при въздушни удари

0
Това се казва в изявление на генералния щаб на украинските въоръжените сили
Това се казва в изявление на генералния щаб на украинските въоръжените сили Снимка: АФП

 

Продължават обстрелите на руската артилерия и в покрайнините на Киев, където достъпът до храна, вода и електричество е отрязан

Нови удари на руски военни самолети по жилищни райони в източните и централните части на Украйна. По данни на украинските власти в град Чугуев са загинали двама души, както и седемгодишно дете. Най-малко петима души и две деца са жертвите на друг въздушен удар в град Малин в Житомирска област, информира Bulgaria On Air.

Продължават обстрелите на руската артилерия и в покрайнините на Киев, където достъпът до храна, вода и електричество е отрязан. Обстрелът е направил невъзможна евакуацията 12 пациенти на психиатрична болница. Съобщава се и за още около 200 блокирани пациенти без достъп до храна и вода в района на Бордянка край Киев.

Украйна се стреми да засили способностите си за противовъздушна отбрана. След съвещание в Пентагона украинският военен аташе в САЩ генерал Борис Кременцки заяви, че по света има страни, които разполагат със системи за ПВО съветско производство, украинците могат да работят с тях, а САЩ могат да мотивират тези страни да предоставят това оборудване на Украйна.

По думите му страната се нуждае от още противотанкови и бронебойни оръжия, както и от засилване на способностите за крайбрежна отбрана на юг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари