Санитарки изнудват пациенти с такса "памперс"

0
Най-големият рекет е при възрастните пациенти, които не могат да се обслужват сами
Най-големият рекет е при възрастните пациенти, които не могат да се обслужват сами

Санитарки изнудват близки на пациенти с такса "памперс". За това сигнализираха близки пред "Телеграф". Те са били принудени да плащат нерегламентираните суми в различни болници в страната.

Най-големият рекет е при възрастните пациенти, които не могат да се обслужват сами. Цената за всяка смяна и бельо варира между 2 и 5 лева в различните градове.

Роднини на болна жена останали втрещени от наглото отношение на санитарка от болницата в Горна Оряховица. Трудно подвижната пациентка била настанена там със сърдечни проблеми. Тъй като не можела да бъде постоянно край нея, дъщерята на бабата помолила едната от санитарките да я наглежда и ако се наложи, да й смени памперса. "Няма проблем, но да знаеш, че аз пуша цигари и много обичам шоколадови бонбони "пияни вишни", ама от скъпите. Пък на нощни смени ми трябват и 1-2 кафенца, зад а не заспя, че съм много уморена", отговорила болничната служителка. След това добавила: "Ти какво, да не си мислиш, че ще се цапам и ще сменям памперса на майчето ти безплатно. Всичко на тоя свят се плаща, моето момиче. Ако не щеш да се ръсиш за цигари и бонбони, ще ми даваш по 2 лева на сменен памперс".

Управителят на болницата д-р Георги Вашков коментира, че не е запознат с подобни случаи на изнудване. "Ще бъда безкомпромисен и ще уволня всеки, който поиска пари или почерпка. Санитарки има под път и над път", коментира той.

Дъщерята на пациент разказва: "Баща ми беше  в болницата във Враца. Правеха му изследвания и ми казаха, че всичко е наред. Той обаче се чувстваше отпаднал и не можеше да става от леглото. Аз работя на смени и нямах възможност да стоя при него по цял ден. За 5дни престой в болницата го намирах напикан и премръзнал всеки ден. Просто никой не го беше поглеждал".

Друг пациент се оплака от столичната Окръжна болница. "Искаха ни по 5 лева, за да сменят памперсите на дядо. Даже трябваше да им купуваме и ръкавици, защото тази работа им била неприятна и нямало как да го пипат с ръце. Заплащахме си всичко, защото иначе нямаше как да получим нужните грижи", споделя тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари