SanDisk пуска SD карта с памет от 1TB

0
Цената на новата SDXC карта е в размер на 499, 99 $
Цената на новата SDXC карта е в размер на 499, 99 $

Цената на новата SDXC карта е в размер на 499,99$ / 478,99 паунда.

С представянето на фотоапарати като 100MP Fujifilm GFX 100 и 61MP Sony A7R IV става ясно, че производителите на карти с памет трябва да продължат да разработват все по-големи такива, за да осигурят достатъчно място за съхранение за всички ваши изображения и видеоклипове, размерът на които става все по-голям. И компанията Western Digital, която е лидер на пазара явно е готова за това предизвикателство, използвайки сцената на IFA 2019, за да представи първата си SDXC карта памет с марка SanDisk с капацитет 1TB, пише Kaldata.com.

SanDisk Extreme Pro 1TB UHS-I SDXC следва предшественика си Extreme microSDXC UHS-I 1TB, карта, която се появи през февруари, въпреки че и тя не е съвсем първата SD карта с капацитет 1TB. Тази чест носи SDXC карта Lexar, от компанията Longsys, която беше представена на CES, по-рано тази година.

Предложението на Western Digital идва съвсем навреме, като компанията представи прототип на картата преди три години. Чудесно е също така и да видим, че не всичко е свързано с капацитета, а представянето ѝ също играе съществена роля за продажбите и възприемането сред потребителите.

Като карта от гамата SanDisk Extreme Pro, съвсем очаквано новата карта предлага скорост на четене до 170 MB/ s и скорост на запис до 90MB / s. Тези стойности са значително по-високи от предложението на Lexar, при която скоростта на четене достига до 95 MB /s, а скоростта на запис е едва 70 MB / s.

Цената на новата SDXC карта е в размер на 499, 99 $ / 478.99 паунда, което приблизително се равнява на цената на фотоапаратите Olympus OM-D E-M10 Mark III и Panasonic FZ1000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари