Самуил Петканов: Да обобщя - задържаха клошар, отговорен за всичко

0
Източвал е европейски фондове от различни проекти, като най-крупни са тези в земеделието
Източвал е европейски фондове от различни проекти, като най-крупни са тези в земеделието Снимка: Darik

Да обобщя

Задържаха клошар, отговорен за подмяната, започнала на днешната дата преди 32 години. Следствените органи са открили извършителя по оставени следи с ДНК материал - щадящ бърз тест и оранжев кондом.

Сред множеството повдигнати обвинения са стотици схеми за източване на държавни инфраструктурни и енергийни проекти, приватизационни нарушения, ощетили държавата пряко с милиарди от данъци и такси, и непряко - довели до свиване на икономиката, пропуснати ползи, стагнация на трудовия пазар, производството и износа.

Констатирани са разпродажби на активи с цел бърза печалба, вместо да инвестира в различни отрасли, което е довело до верижно обедняване на цели региони в страната.

Източвал е европейски фондове от различни проекти, като най-крупни са тези в земеделието.

Обвинен е още в престъпления срещу природата на родината, масова незаконна сеч включително в природни паркове, унищожаване на природни забележителности. С нерегистрирани оръжия е ловял защитени видове, докато е нощувал безплатно в луксозни държавни хижи и ловни стопанства. Разрушавал е паметници и е търгувал нерегламентирано с незаконно придобити културни ценности.

Източвал е бюджети на болници, като е осъществил масови схеми с фиктивни лечения по клинични пътеки, фалшиви ТЕЛК-ови решения и по този начин пряко и косвено е довел населението до най-къса средна продължителност на живота.

Облагодетелствал се е и от пенсионните фондове.

У клошаря са открити фалшиви бюлетини и нерегистрирани в ЦИК изборни машини, както и чували с лични карти на хора, чиито гласове е купил до живот.

Ако бъде признат за виновен, го грозят между 3 и 8 месеца затвор, но очакванията са, че прокуратурата не е събрала доказателства като хората и след проточило се 6 години дело клошарят ще осъди България да му плати обезщетение.

Самуил Петканов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари