Самотен мъж осинови бебе, отхвърлено от 20 семейства

8
Съдбата на малката Алба била трудна от самото и раждане
Съдбата на малката Алба била трудна от самото и раждане

Лука осиновил Алба, когато тя била едва на 13 дни.

Съдбата на малката Алба била трудна от самото и раждане: от нея първо се отказала майка и, а после била отхвърлена от 20 потенциални приемни семейства.

Историята на нелекия път на италианеца Лука Трапанезе към осиновяването на новороденото момиченце се разпространи с шеметна скорост из социалните мрежи поради няколко причини, най-важната от които е фактът, че социалните служби не дават често право на опека на самотен хомосексуален мъж.

В Италия, както и в повечето страни от света, осиновяването за хомосексуалисти и самотни родители е доста трудна работа.

Лука осиновил Алба когато тя била едва на 13 дни, но заради състоянието и се били отказали вече над 20 семейства.

Самият Лука работил в много центрове за грижи за хора със специални потребности и винаги искал да стане баща. Ето защо, въпреки липсата на партньор, той решил да не се отказва от осиновяването на Алба, която вече се наслаждава на щастлив дом със своя баща. Благодарение на него това момиче, което обича да играе и танцува и да се наслаждава на общуването с други хора, има прекрасно бъдеще.

Синдромът на Даун – НЕ е болест, а сложно генетично състояние. То не се лекува и не причинява страдание. Детето се е родило такова, защото по време на зачеването в неговите клетки се е образувала допълнителна 47-ма хромозома. Именно затова се появяват редица физиологични особености, заради които детето ще се развива по-бавно от връстниците си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Фактът, че ви трябват свидетели, за да се ожените, е доказателство, че извършвате престъпление.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари