Самолети кацат тайно в Горна Оряховица с товар за АЕЦ "Козлодуй"

1
Мистерия с ядрено гориво!
Мистерия с ядрено гориво! Видео: TV7

Вече месец руски тежкотоварни самолети кацат и излитат от международното летище в Горна Оряховица. Аеропортът е в Централна България има сухопътна и железопътна логистика. Интересът към случващото се на летището в Горна Оряховица се засилва и заради слуховете за предстояща концесия.

От управата на летището обясняват, че това са търговски чартъри. Областната администрация и кметските управи в региона не знаят нищо за изключително добре охраняваните товари.

Светлина хвърлят няколко независими един от друг източника на TV7. А именно, че след ескалацията на руско-украинската криза доставките на ядрено гориво за атомните електроцентрали в Европа, които имат договори с "Росатом", се извършват по алтернативни маршрути, а не по утвърдения и най-безопасен - този по р. Дунав, както е било досега. Пристанището в Севастопол вече не функционира.

За това, че тонове обогатен уран кацат на летището в Горна Оряховица не знае никой, освен директора на полицията, който потвърди, че се е подписал за охрана на този вид товар и е дал своето съгласие.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари