Самолетът се разби в паркирана кола до летище в Белгия

1
Двама души загинаха
Двама души загинаха

Двама души загинаха

Лек самолет се разби близо до летище в белгийския град Спа, загинали са пилота и един пътник, се казва в комюнике на областната администрация, посочва ND TV.

"Със съжаление ви съобщаваме за трагичния инцидент, който се случи в неделя (28 януари) в 9:30 (10:30 българско време), в резултат на който самолет от Германия падна върху автомобил, паркиран до летището на националната магистрала RN62... Двама души в самолета са загинали", се посочва в комюникето.

Вследствие на инцидента няма пострадали хора на земята.

Според белгийските медии загиналите са германски граждани. Съобщава се също, че пилотът, роден през 1992 година, вероятно е загубил контрол при кацане, в резултат на което самолетът се е блъснал в кола, паркирана близо до летището, съобщава Агенция Фокус.

След инцидента властите затвориха летище Спа до понеделник. Спасителите продължават да почистват последствията от бедствието, включително и разлива на гориво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари