Самолет "Спартан" транспортира родилка в тежко състояние

0
Пациентката е превозена от болницата в Сливен до авиобаза Безмер, а след това е транспортирана със „Спартан“ до София
Пациентката е превозена от болницата в Сливен до авиобаза Безмер, а след това е транспортирана със „Спартан“ до София Снимка: БТА / архив

Пациентката е превозена от болницата в Сливен до авиобаза Безмер, а след това е транспортирана със „Спартан“ до София

Екипаж от Военновъздушните сили извърши днес авиомедицинска евакуация на родилка в тежко състояние, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО). Екипажът от състава на 16-а авиационна база "Враждебна" е осъществил авиомедицинската евакуация със самолет „Спартан“, предаде БТА.

Въпреки сложните метеорологични условия в страната самолетът е излетял в 15:50 ч. от София към авиобаза Безмер с медицински екип на борда. Пациентката е превозена от болницата в Сливен до авиобаза Безмер, а след това е транспортирана със „Спартан“ до София. Самолетът е кацнал в 20:42 ч. на летището в столицата.

Медицинската евакуация на родилката е изпълнена без усложнения благодарение на професионализма на екипажа на самолета – капитан Евгени Златанов, старши лейтенант Калоян Атанасов и капитан Николай Михайлов, информират от МО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари