Само заедно можем да успеем в битката с COVID-19!

3

Медиците в Русе излязоха със запалени светлини на телефоните си

Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ, русенските лечебни заведения, както и тези от МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла се включиха в импровизиран флашмоб. По време на него те излязоха пред лечебните заведения със запалени светлини на телефоните си, а също така включиха и сирените на линейките, с които разполагат.

Целта беше по този начин да се привлече вниманието на повече хора към необходимостта от спазване на въведените противоепидемични мерки за намаляване разпространението на коронавируса.

„Тази инициатива показва единството на лечебните заведения! Само заедно можем да успеем в битката с COVID-19!“, каза началникът на медико-информационния отдел на болницата в Бяла Димитър Димитров.

От своя страна директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе д-р Иванка Маринова сподели, че на всяка смяна независимо дали става дума за дневна или нощна дежурят по 11 екипа с общо 11 линейки, което прави по около 30 души в готовност да поемат спешните случаи в областта. В случай, че медиците се усъмнят, че даден пациент е с коронавирусна инфекция, то се използват други три автомобила. Ако се случи така, че и те се недостатъчни, то може да се използва и някоя от споменатите 11 линейки, но след това колата преминава през щателна дезинфекция. При необходимост спешните медици имат на разположение и допълнителни автомобили.

Припомняме, че апелът за подобно действие в Русе дойде от временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов. Той призова и всички граждани, които подкрепят мерките и медиците също в 20:00 часа да запалят светлините на телефоните си, заставайки до прозорците вкъщи.

За изминалото денонощие беше отбелязан своеобразен антирекорд и само за 24 часа в Русе и региона бяха установени 129 нови случая на COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари