Само Иван Гешев е отсядал в Регентската къща всеки ден в продължение на месеци

0
Месечните разходите за поддръжка на вилата в Боровец са повече от приходите
Месечните разходите за поддръжка на вилата в Боровец са повече от приходите Видео: bTV

Често компания му е правил бизнесменът Марио Кръковски

Вилата в Боровец, обитавана от бившия главен прокурор Иван Гешев не е включвана в графика за почивки на магистрати и съдебни служители. Въпреки това от 2019 година до края на този юни в къщата са осъществени над 4000 нощувки.

Регентската къща в Боровец е дадена на прокуратурата преди няколко години. За ремонти през 2020 г. са похарчени над 700 000 лева. За да разберем дали къщата е използвана само от Иван Гешев, изпратихме въпроси до прокуратурата по Закона за достъп до обществена информация. Всички нощували в къщата са записвани в регистър. От него е видно, че през годините има периоди, които Иван Гешев и семейството му, са прекарвали в регентската къща по няколко месеца. С него винаги е имало и командировани служители от НСО, показва проверка на bTV.

От документите става ясно, че не рядко компания на Гешев е правил и бизнесменът Марио Кръковски.

Той се занимава със строителство, а назад във времето е бил и съдружник на Александър Ваклин - основен свидетел на обвинението по делото за подкуп срещу Десислава Иванчева. В регистъра той е записван като "официален гост".

6 лева на човек е струвала нощувката за официалните гости, също толкова и на НСО за всеки техен служител. А крайната сметка показва, че през годините месечните разходите за поддръжка на имота са повече от приходите.

Като във въпросните разходи не влизат заплатите на служителите, работещи в Регентската къща. Потърсихме за коментар бившия главен прокурор Иван Гешев.

Посещавал съм всички станции на Прокуратурата и са плащани всички необходими разходи. Тази станция в Боровец са я посещавали членове на ВСС, господин Сарафов и множество магистрати“, посочва той.

Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов днес не коментира темата. Преди две седмици обаче заяви, че е ходил рядко и като гост на Иван Гешев. По информация на БТВ в началото на 2020 г. той е отсядал там и със семейството си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари