Само един свидетел се яви по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов

0
По делото има 11 пострадали, като трима поискаха от съда да бъдат конституирани като граждански ищци
По делото има 11 пострадали, като трима поискаха от съда да бъдат конституирани като граждански ищци Снимка: Асен Тонев, БТА

По делото има 11 пострадали, като трима поискаха от съда да бъдат конституирани като граждански ищци

Днес в Софийския районен съд се проведе разпоредително заседание по делото срещу Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, предаде БТА. Васил Михайлов е подсъдим по осем обвинения – закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства.

Според тричленния съдебен състав по делото няма нарушения, които да бъдат пречка процесът да започне по същество и насрочи следващото заседание за 7 април. Определението на съда може да се обжалва.

По делото има 11 пострадали, като трима поискаха от съда да бъдат конституирани като граждански ищци по делото. Два от исковете са за 10 хиляди лева, а един за 20 хиляди лева. Съдът обаче отказа да допусне исковете, за да не се утежнява процесът, но конституира ищците като частни обвинители.

Във връзка с процедурата по разпоредителното заседание прокурор Георги Иванов заяви, че няма допуснати грешки в обвинителния акт и съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, като поиска да се потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Михайлов.

Според защитника на подсъдимия Велин Велинов материалите по делото не са били предявени на защитниците и на Михайлов, което по думите му е процесуално нарушение. Велинов поиска делото да бъде върнато на прокуратурата. Той отбеляза, че това нарушение би било пречка, ако той и клиентът му решат да търсят възможност да постигнат споразумение с държавното обвинение. Велинов поиска и по-лека мярка за клиента си, който от няколко месеца се намира в ареста. Съдът обаче отказа изменение на мярката.

Пред съда Васил Михайлов каза, че се съгласява с всичко, казано от адвоката му, помоли за по-лека мярка и уточни, че не е нарушил домашния си арест, който му беше наложен преди време. „Няма как да наруша нещо, което не съм почнал да изпълнявам“, посочи той. Михайлов обясни, че преди да влезе в дома си и да започне домашният му арест, не знаел, че не може да отиде до съседния тротоар.

Прокурор Иванов не се съгласи с адвокат Велинов и посочи, че искането за прекратяване не е основателно. По думите му на Михайлов и защитниците му е била предоставена възможност да се запознаят с всички материали по разследването, но те са отказали да се възползват от това свое право. Според него непредявяването на материалите не е съществено процесуално нарушение, за което има и практика на Върховния съд. Като уточни, че щом делото е в съдебна фаза, защитниците могат да се запознаят с материалите по него във всеки един момент.

Единственият свидетел, който се яви днес по делото е Кевин Каров на 20 години. Той се води и пострадал по едно от престъпленията в обвинителния акт. „Нямам претенции към този човек“, каза Каров като уточни, че не желае да бъде конституиран като частен обвинител срещу Михайлов.

В днешното заседание съдебният състава реши, че е необходим резервен съдия, който да присъства на следващото заседание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари