Само един инвеститор иска да строи новия "Ислях хане"

1
Началната конкурсна цена ще бъде 407 хил.лв. без включени ДДС и други дължими данъци и такси
Началната конкурсна цена ще бъде 407 хил.лв. без включени ДДС и други дължими данъци и такси

Община Русе официално обяви конкурс за учредяване право на строеж върху имот - частна общинска собственост, намиращ се на ул. "Княжеска" 7, става ясно от официалния сайт на местната администрация. Касае се за старата сграда на Община Русе, известна преди това и като хотел "Ислях хане". Конкурсът е в изпълнение на решение на Общински съвет - Русе от 26 март тази година.

Началната конкурсна цена ще бъде 407 хил.лв. без включени ДДС и други дължими данъци и такси. Дължимите данъци и такси се определят след провеждане на конкурса и са за сметка на участника, спечелил конкурса. Срокът за подаване на предложенията за участие в конкурса е 21 май 2015 г.

Конкурсните условия включват: изграждане на нова триетажна сграда с триетажна пристройка, с обща разгъната застроена площ 1 455 кв.м. в автентичния й вид, съгласно предвижданията в заповед № 298/10.03.1998 г. като най-високата точка на новата обществена пристройка да не надвишава абсолютната кота от 43.80 на основната сграда; цена на отстъпеното право на строеж-не по-малка от началната конкурсна цена, платена в лева; размер на инвестициите не по-малко от началната конкурсна цена на отстъпеното право на строеж. Срокът за изготвяне на идеен инвестиционен проект е 5 месеца. Сградата трябва да бъде изградена и въведена в експлоатация до 6 години от датата на сключване на договора за отстъпено право на строеж. 

Решението за определяне на конкурс бе взето от Общински съвет - Русе на 26 март, след дълги дебати предимно около въпроса какво ще бъде възстановявано - Старата община, или хотел "Ислях хане".

До този момент интерес към възстановяване на сградата прояви един потенциален русенски инвеститор, чиято идея е да изгради наново представителната сграда "Ислях хане" от периода около 1870-та г. Тогава това на практика е била най-важната сграда с представителни функции в административния център на Дунавския вилайет, а в нея са се устройвали всички важни светски събития, дипломатически и кралски срещи, изнасяли са се театрални представления преди построяването на Доходното здание.

При непровеждане на конкурса, повторен конкурс да се проведе на 30 юни 2015 г. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари