Само четирима кандидат-депутати се явиха на тест за интелигентност

0
Сред осмелилите се кандидати нямаше никой от основните политически фигури
Сред осмелилите се кандидати нямаше никой от основните политически фигури

Кандидат-депутати се явиха на тест за интелигентност. 

Осмелилите се бяха само четирима, като никой от тях не е от основните политически фигури, предаде Дарик. Според всички тях всеки един кандидат за народен представител трябва да приеме предизвикателството, което им отправи МЕНСА и задължително след това да заявят резултата си.

Не само обаче интелект е достатъчен, за да си добър депутат, твърдят още те. Тестът включваше 45 логически  въпроса, които кандидатите трябваше да решат само за 30 минути.

Кандидат-депутатка, отговорила на предизвикателството, сподели, че не се явява за първи път на такъв тест. Младата дама е участвала в конкурс "Мис Студентка" през 2005 г. и е била първа с IQ 164.

Според друг смелчага явяването на тест за интелигентност е морално задължение на всеки един от кандидатите. И четиримата явили се са категорични, че интелигентността не е достатъчно качество, за да си добър народен представител.

Максималните проценти, които може да изкара човек на IQ теста е 99%. Това означава, че 99% са изкарали по-лош резултат от вас при същите условия и въпроси.

Според председателя на МЕНСА-България Христо Радков един депутат трябва да изкара над 75% от обществото.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари