Само 30 000 души са гласували в Русе

2
Най-ниска избирателната активност е в община Русе
Най-ниска избирателната активност е в община Русе Снимка: БГНЕС

Най-ниска избирателната активност е в община Русе

28,46% е избирателната активност в област Русе към 16:00 часа на настоящите местни избори, това сочат данните на Общинските избирателни комисии в региона, обобщени от Областната управа. Това означава, че броят на гласувалите в областта е 53 590 от общо 188 303 души по избирателен списък.

Най-много гласували по традиция има в община Ценово. Там процентът на избирателната активност е близо два пъти по-висок от средния за областта – 51.84%. Там са гласували 2238 души от общо 4317. Най-ниска избирателната активност продължава да е в най-голямата община Русе – 23%. Правото си на вот до момента са упражнили 30 927 русенци от общо 134 431 имащи право на глас.

Втората най-висока избирателна активност е в община Борово – 46.63%. Там вече са гласували 2158 души от 4628. В община Две могили активността е 44.9%. Гласувалите там са 3119 от общо 6946. Над 40% е избирателната активност и в общините Иваново, Ветово и Сливо поле. В Иваново гласувалите са 2926 от 7143 имащи право на глас, което е 40.96%. Избирателната активност във Ветово е 40.64%, като упражнилите си право на вот там са 4379 от 10 775. В община Сливо поле активността е малко над 40%. Гласувалите там са 3686 от 9101. В Бяла избирателната активност е 37.92%. От общо 10 962 души с право на глас са гласували 4157.

За сравнение на предходните избори за кмет и общински съветници избирателната активност в региона беше около 30%, но към 17:30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    17
    Лъжа
    Ама че то само контролирания вот в града е толкова, къде изчезнаха такива като мен и мойте близки дето стояхме на опашки пред секциите, тук нещо сметките не излизат. Май ГЕРБ и Пенчо яко правят шменди капели с вота в града.
  • 16
    16
    Радослав Обрешков
    До и какво общо: машините гарантираха честен вот. За първи път отказвам да гласувам защото не искам с подписа си да легитимирам фалшиви "правилни" бюлетини които ще заменят тези пуснати в урната от мен и другите като мен! Затова отказвам да участвам в този фарс. И мога да плюя кмета колкото си искам защото кмет с 10% подкрепа не е легитимен! С 30% избирателна активност целите избори са нелегитимни и показват само едно: всички граждани са отвратени от всички кандидати!
  • 14
    15
    Много
    Много тъпунгери са гласували
  • 6
    14
    и какво общо
    имат машините с това, че ти не отиде да гласуваш?!? Намери си оправдание ли?!? Типичен българин, все някой друг му е виновен! Когато излязоха машините, гласувах с тях, сега ги няма, гласувах с хартия, но гласувах, за разлика от тебе, така че и да крякаш сега срещу кмет и съветници, много важно, не си ги избирал ти и даже не си опитал да промениш нещо! Прави се сега на нещастен, че ти взели кукличките!
  • 8
    13
    Радослав Обрешков
    До и да рипате и да крякате: напротив забраниха ни като махнаха машините и оставиха компрометираните бюлетини, индигирана, ще ги разхождат пак с чували в таксита, ще се брой 5 дена и ще се гласи според това който е платил най много.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари