Само 21 първолаци прекрачиха прага на четири училища в община Ценово

0

Под звуците на „Мила Родино“ и с вдигане на националния флаг започна тържеството по повод първия учебен ден в ОУ „Христо Ботев“ в Ценово.

Първокласниците, които бяха най-развълнувани и нетърпеливи на 15 септември, прекрачиха училищния праг след като получиха ключа на знанието. За новата учебна година в първи клас са записани само 5 деца и колкото невероятно да звучи са само момчета. Те преминаха под арка от цветя, оформена като цифрата 6, с пожелания да овладяват четмото и писмото и да получават само отлични оценки. „15 септември продължава да бъде празник на духа и знанието“, подчерта в приветствието си директорката на училището Галя Димитрова. Независимо че в учебното заведение се обучават около 70 ученици, възпитаниците на школото са носители на много престижни отличия от конкурси и фестивали.

Вие ще напишете поредната страница от историята на училището си и единствено от вас зависи дали ще е ярко и запомнящо се нейното място. Затова отворете умовете си за просвещението и приемете неоценимата помощ на вашите учители, за да откриете най-доброто в себе си“, пожела председателят на Общинския съвет Галина Георгиева. Секретарят на общината Мария Найденова връчи поздравителен адрес от името на кмета на общината д-р Петър Петров. „Нека новата учебна година е изпълнена с професионална удовлетвореност и спокойствие за вас – преподавателите, с амбиция, любознателност и успехи за учениците, а за нас родителите с гордост и радост от постиженията на децата ни“, се казва в поздравлението на д-р Петров. 

В четирите основни училища на територията на община Ценово се обучават общо 175 ученици, а първокласниците за съжаление са само 21. За дофинансиране на образователните дейности пред новата учебна година в бюджета на общината са предвидени 130 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари