Сайтът на Софийския окръжен съд - хакнат в името на ТВ7

0
Под атаката се подписва Lazarow-Security - GROUP
Под атаката се подписва Lazarow-Security - GROUP

Сайтът на Софийския окръжен съд (SofiaDC.Court-bg.org) беше хакнат в името на ТВ7.

В събота привечер вместо сайта се отваря само една страница с герба и текст на английски език: Everybody in this country think how it's time to change! Now it"s your turn! We_love_TV7" (Всички в тази страна мислят как е време за промяна! Сега е ваш ред! Обичаме_ТВ7).

Под атаката се подписва Lazarow-Security - GROUP.

На 29 април частен съдебен изпълнител и полиция влязоха в сградата на ТВ7 в София. От телевизията казаха, че има съдебно решение за спиране на излъчването и че имуществото се иззема по опис от синдиците на КТБ

Впоследствие синдиците на „Корпоративна търговска банка“ АД обявиха, че, с „оглед на големия медиен отзвук и за да се избегнат всякакви спекулации, че това е целенасочен акт срещу медия“, са указали на частния съдебен изпълнител да отложи с една седмица изземането на имущество от телевизията. Отсрочката се дава на ТВ7, за да предприеме необходимите действия, свързани с отдавна необслужвания кредит, и да уреди взаимоотношенията си с КТБ, обявиха синдиците.

На 30 април ТВ7 внесе жалба до министъра на правосъдието Христо Иванов и Камарата на частните съдебни изпълнители, в която настоява за проверка на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, по неговите производства и незаконосъобразни действия. В жалбата се твърди, че при действията си по изземване на имущество от ТВ7 той е нарушил закона, като е поискал да изземе вещи, които не са предмет на залог по дълговете на ТВ7.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари