Съдят шофьор, блъснал жена на булевард "Цар Освободител"

1
Районна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и на пешеходна пътека блъснал жена
Районна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и на пешеходна пътека блъснал жена Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и на пешеходна пътека блъснал жена, като й причинил телесни повреди.

Обвинението срещу С. С. е за това, че на 25.05.2018 г., в гр. Русе, при управление на лек автомобил „Тойота”, нарушил правилата за движение по пътищата, като при приближаване към пешеходна пътека не пропуснал стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, в резултат на което по непредпазливост причинил на С. П. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на левия крак, като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК.

На 25.05.2018г., около 16,20 часа, обвиняемият управлявал лек автомобил по бул. Цар Освободител. Когато стигнал до кръстовището с ул. Хан Аспарух,  обвиняемият спрял преди пешеходната пътека, за да пропусне пресичащите по нея пешеходци. Междувременно пострадалата  жена се намирала на разделителната ивица на двете пътни платна и се готвела да пресече платното по пешеходната пътека. Преди да стори това, свидетелката се огледала и видяла, че няма движещи се автомобили, като възприела и спрения автомобил, управляван от обвиняемия, който се намирал в непосредствена близост до нея, поради което преценила, че може да предприеме безопасно пресичане и навлязла в пешеходната пътека. В същия момент обвиняемият привел в движение автомобила си, въпреки, че имал възможност да наблюдава пострадалата и да я пропусне безпрепятствено да пресече пътното платно. В резултат на това,  последвал удар между предната дясна част на автомобила и тялото на Павлова.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари