Съдят русенец за смъртта на моторист

0
Мотористът се забил в задницата на камион, при което мотоциклета излетял във въздуха
Мотористът се забил в задницата на камион, при което мотоциклета излетял във въздуха Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на моторист.

Обвинението срещу Тодор Ф. е за това, че на 04.09.2016 г. в гр. Русе при управление на товарен автомобил „Фиат“, нарушил правилата за движение по пътищата: като водач, преди да започне маневра не се убедил, че няма да създаде опасност за участниците в движението, като при завиване ляво за навлизане в друг път е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства, в резултат на което и в условията на независимо съпричиняване по непредпазливост причинил смърт на Христо Х. Престъпление по чл. 343, вр. чл.342 от НК.

Обвиняемият управлявлявайки товарен автомобил „Фиат“ приближил района на спирка „Изгрев изток“. Обвиняемият подал светлинен сигнал, че ще завие наляво, за да премине през кръстовището, като преценил, че по другото пътно платно се движат няколко автомобила, но са достатъчно отдалечени и може да извърши маневра безопасно. Без да спира на означеното за това място, обвиняемият предприел завиване на ляво и започнал да навлиза в платно с насрещната на неговата посока на движение. Така, със скорост на товарния автомобил от 31 км/ч. с предната си част достигнал крайната лента, граничеща с отбивката за местността “Сухия кладенец“, а задната част на автомобила се намирала в зоната на разделителната ивица между двете ленти на пътното платно.

В този момент пострадалият управлявал мотоциклета си със скорост от 100,3 км/ч. и към момента на навлизане на товарния автомобил в неговото платно за движение, се намирал на 51,8 метра от него. Пострадалият възприел намиращия се срещу него товарен автомобил и отклонил движението на мотоциклета наляво. Независимо от това настъпил удар между задната дясна част на товарния автомобил и предната част на мотоциклета. От удар мотоциклета излетял във въздуха, след което паднал на пътното платно. В резултат на това мотористът получил множество травматични увреждания и при транспортирането му  в УМБАЛ – Русе АД починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари