Съдят наша тираджийка за двама убити в Англия

0
37-годишната Ирина призна вината си за непредпазливо шофиране и манипулиране на тахографа
37-годишната Ирина призна вината си за непредпазливо шофиране и манипулиране на тахографа

37-годишната Ирина Еленкова от Пловдив призна вината си за непредпазливо шофиране и манипулиране на тахографа

 

Тираджийка от България призна пред британски съд, че е причинила смъртта на двама мъже с камиона си, докато кара на магистрала в Централна Източна Англия. Това съобщи вчера интернет изданието „Линкълншиър Репортер”, предаде Труд.

Тежката катастрофа е станала на 11 октомври миналата година на аутобан А1. 37-годишната Ирина Иванова Еленкова от Пловдив карала ТИР с румънска регистрация. По време на движение част от ремаркето навлязло в насрещното платно и го препречило. Там последвал сблъсък с автомобил „Мини”, в който пътували двама мъже – Марк Лайси и Александър Шефиф от Лондон. Те загинали на място.

Ирина Еленкова е обвинена за непредпазливо шофиране и манипулация на тахографа на камиона. При явяването си на подсъдимата скамейка в Линкълн Краун Корт тя се е признала за виновна за двата смъртни случая и подправянето на данните на уреда. В кабината с нея пътувал 41-годишния Костадин Танев, също от Пловдив, най-вероятно като втори шофьор. И той се е признал за виновен за манипулиране на тахографа.

Съдия Андрю Ийстийл е отложил четенето на присъдата за 1 февруари. Дотогава двамата обвиняеми българи ще останат в ареста.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари