Съдят сутеньор за склоняване на непълнолетно момиче към проституция

0
Мъжът прилъгал 15-годишно момиче да проституира за него, давал му по 20 лева на ден
Мъжът прилъгал 15-годишно момиче да проституира за него, давал му по 20 лева на ден

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за трафик на жени с цел проституция.

Обвинението срещу С. Я. е за това, че през периода 14.06.2014 г. – 30.06.2015 г. в град Бяла и в с. Тетово, обл. Русе, и в с. Андравида, Р Гърция и неустановени населени места в Р Гърция набрал, транспортирал с лек автомобил и приел две лица /лице, ненавършило осемнадесет години – момиче на 15 години и навършила пълнолетие жена/, с цел да бъдат използвани за развратни дейности, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез обещаване и получаване на облаги. Престъпление по чл.159а, от НК.

Повдигнато му е обвинение и за това, че  превел през границата на страната - през ГКПП „Кулата“, същите две лица, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез въвеждането им в заблуждение – че ще им бъде осигурена работа като сервитьор и чрез обещаване и получаване на облаги. Престъпление по чл.159б, вр. чл.159а, от НК. 

Обвиняемият нямал постоянна работа. Решил да уговаря млади жени да проституират за него в Р България и Р Гърция, обещавайки им, че ще им дава част от получените пари и по този начин да си набавя средства по неправомерен начин. В изпълнение на намеренията си, той се обадил на непълнолетното момиче и я поканил да излязат на среща. След като се срещнал няколко пъти успял да спечели симпатиите й. Знаейки, че семейството и не разполагало с финансови средства, той й предложил да проституира за него, като обещал, че по този начин ще спечели пари. Тя приела предложението му, като се уговорили да е за кратко време. Така обвиняемият започнал да кара с автомобил момичето до адреси, където тя предоставяла сексуални услуги срещу заплащане. Клиентите се договаряли и плащали на обвиняемия, който в края на вечерта й давал около 20 -30 лв. Възползвайки се от непълнолетието на момичето и  увлечението й по него,  я въвел в заблуждение, че т.к. държи на нея и я съжалява, щял да й намери работа като сервитьорка в Р Гърция. Там й казал, че няма да работи като сервитьорка, а ще проституира за него, като така и двамата щели да спечелят пари и момичето се съгласило с предложението. По същия начин обвиняемият склонил и приятелка на непълнолетната, която  също приела да проституира за него в България и в Гърция.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари