Съдят мъж за разпространение на норкотици в Русе

2
Дело за разпространение на наркотици ще се гледа през съдебната ваканция
Дело за разпространение на наркотици ще се гледа през съдебната ваканция Снимка: Dunavmost / Архив

Дело за разпространение на наркотици ще се гледа през съдебната ваканция.

За 07.08.2019 г. от 11.00 часа е насрочено разпоредителното заседание по делото срещу 27-годишния В. К., срещу когото са повдигнати две обвинения.

Първото от тях е за това, че в периода 17.09.2018 год. до 11.12.2018 год. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на пет пъти, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества метамфетамин и марихуана на обща стойност почти 3000 лв., от които чрез продажба на 16.10.2018 год. разпространил на Б. Б. марихуана 0,1225 грама с активен компонент тетрахидроканабинол – 13 % (тегловни) на стойност 0,73 лева. За това престъпление законодателят е предвидил наказания лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

С обвинителния акт В. К. е предаден на съд и по още едно обвинение, а именно, че на 11.12.2018 год. в гр. Русе придобил от неустановено лице и държал огнестрелно оръжие - 1 брой газов пистолет, калибър 9 мм, годен да произвежда единични изстрели, и 2 бр. патрони, без да има за това надлежно разрешение. Наказанието за това престъпление според Наказателния кодекс е лишаване от свобода от две до осем години.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари