Съдят мъж, управлявал автомобил с 4,58 промила алкохол

1
Той е бил осъждан и преди за същото деяние
Той е бил осъждан и преди за същото деяние Снимка: Прокуратура на Република България

Той е бил осъждан и преди за същото деяние

Районна прокуратураСтара Загора внесе обвинителен акт срещу Г.А., на 35 години.

Той е предаден на съд за това, че е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, в частност 4,58 на хиляда, установено по надлежния ред, чрез химическа експертиза. Той е бил осъждан и преди за същото деяние, съобщиха от държавното обвинение.

На 29.07.2023 г. около 21:40 ч. в общ. Стара Загора - по път II-66, Г.А. управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Хюндай”, като силно криволичил по платното. Той преминавал от едната в другата лента и създавал предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие. Действията на Г.А. били забелязани от патрул на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Стара Загора. Полицейските служители го спрели за проверка. Те установили, че водачът бил видимо в състояние на алкохолно опиянение, неадекватен, говорил несвързано и миришел на алкохол. Г.А. дал кръв за изследване и химическата експертиза установила концентрация на алкохол в кръвта му от 4,58 на хиляда.

Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи заседание по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари