Съдят Грета Тунберг за неподчинение на полицията

5
Прегрешението се наказва със затвор от шест месеца или глоба
Прегрешението се наказва със затвор от шест месеца или глоба Снимка: БНТ

Прегрешението се наказва със затвор от шест месеца или глоба

Екоактивистката Грета Тунберг този месец застава пред съда "за неподчинение на полицията" по време на протестна акция, съобщи шведската прокуратура.

20-годишната Тунберг заедно с други демонстранти блокира петролни танкери на пристанището в Малмьо. Протестът продължи шест дни като някои от активистите се покатериха върху танкерите, предаде БНТ.

"Климатичната криза вече е въпрос на живот и смърт за безброй много хора. Избрахме да не сме странични наблюдатели, а физически да спрем инфраструктурата за изкопаеми горива", написа Тунберг в Инстаграм миналия месец.

Делото срещу нея и още трима участници в протеста е на 24 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    няма климатична криза
    не е имало никога климатична криза, това са естествени състояния в различните периоди на планетата, както ковид беше лъжа и много идиоти си инжектираха някъква експериментална неизвестна отрова и ги направи по-още тъпи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари