Съдят двама румънци за ползване на маркови стоки

0
Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама румънски граждани
Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама румънски граждани

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама румънски граждани за ползване в търговска дейност маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителните права.

Обвинението срещу Мариус М. и Мариела М. е за това, че на 03.03.2016 г. в гр. Русе, в съучастие - като извършители, без съгласието на притежателя на изключителното право – „ADIDAS AG, DE“, Herzogenaurach – Германия, “NIKE INNOVATE C.V. US“- САЩ,  „PUMA SE DE“ Herzogenaurach- Германия, „CONVERSE  ALL STAR C.V.NL“- Нидерландия, „NEW BALANCE ATНLETICS INC,US“- САЩ,  върху търговската марка за клас 25 по Международната класификация на стоките и услугите, използвали в търговската си дейност - съхранявали с цел предлагането на стоките с този знак за продажба; износ на стоките с този знак - по смисъла на Закона за марките и географските означения, без правно основание марките “Adidas”, “Puma”, “ Converce”, “New balance” - спортни дрехи: 51 бр. комплекта - горнище и долнище с марка “Nike”; 46 бр. Комплекта с марка “Puma”; 197 бр. Комплекта с марка “Adidas”; 150 бр. долнище с марка “Adidas”; 35бр. долнище с марка “Nike”; маратонки: 161 бр. с марка “Adidas”; 319бр. с марка “New balance”; 282 бр. с марка “ Puma”; 630 бр. с марка “Nike”; 29 бр. с марка “Converce”, обект на това изключително право, с което са причинили значителни вредни последици на носителя на това право.

На „ADIDAS AG, DE“, Herzogenaurach – Германия в размер на 101 360 лв. На “NIKE INNOVATE C.V. US“ - САЩ в размер на 116 600 лв. На „PUMA SE DE„ Herzogenaurach - Германия в размер на 58 672.00 лв. На „CONVERSE ALL STAR C.V.NL“ - Нидерландия в размер на 4 321 лв. На „NEW BALANCE ATНLETICS INC,US“ - САЩ в размер на 57 420 лв.

Всичко в общ размер на 338 373 лева. Престъпление по чл.172б, вр.чл.20 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари