Съдия Владислава Цариградска е получила нови заплахи снощи

2
Според Цариградска убитият Мартин Божанов е бил таен сътрудник на МВР
Според Цариградска убитият Мартин Божанов е бил таен сътрудник на МВР Видео: NOVA

Според Цариградска убитият Мартин Божанов е бил таен сътрудник на МВР

"Вече трябва да говорим за казуса „Осемте Нотариуса”. Това съдията от Окръжен съд-Плевен Владислава Цариградска. По думите ѝ, чрез своя позната снощи, тя е получила нови заплахи, отправени от ръководителя на пресцентъра на Прокуратурата.

"През обща позната с г-н Иванов получих предупреждение, че трябва да се кротна. „Кажи на тая жена да се кротне!”, цитира Цариградска. „Щом някой дръзва да отправи такива заплахи към съдия, при всичките ми разкрития, какво може да се случи на обикновения човек, който няма защита? Аз съм с униформени служители, имам назначена охрана, заяви Цариградска, цитирана от NOVA.

По думите ѝ един от важните въпроси пред разследващите е кои са прокурорите „С” и „Р”, получавали големи суми при посещенията си в заведението „Осемте джуджета”. „Вие трябва да зададете тези въпроси към институциите и по-специално - към Прокуратурата”, заяви Цариградска на въпрос дали знае кои са хората зад тези инициали.

Според нея по-важно е да се помисли дали има обективни източници, чрез които да се възстановят събитията назад във времето. "За мен „Кутията на Пандора” са специалните разузнавателни средства", заяви Цариградска и допълни: „Бюрото за контрол на СРС ми каза: "Много спешно ни дайте официален документ от председателя на съда кой кабинет сте ползвала". В периода, в който имам достатъчно основание да подозирам, че съм била тайно контролирана, не само чрез подслушване, смятам, че съм и следена”, заяви Цариградска.

По думите ѝ от Бюрото за контрол на СРС съзнателно не са извършили проверка на кабинета ѝ в рамките на половин година, тъй като по думите ѝ в съда в Луковит те са два и лесно е можело да бъде проверено кои са и дали в тях е имало подслушващи устройства.

Съдия Цариградска заяви, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР. „Имал е водещ ръководител от ведомството. По неофициална информация мисля, че той е от 3-то РУП, който съвсем наскоро е бил освободен от длъжност. Добре е да зададете тези въпроси към министъра на вътрешните работи”, заяви Цариградска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    весо
    Мутрака политизира МВР и вкара мафията в следствие,прокуратура и съд
  • -9
    2
    Нереза
    Дайте ми аз да га пазя. Ще и го набивам поне по 3 пъти на ден. Личи си че е подържана жена.
  • 17
    1
    daskal
    Пазете съдия Цариградска като очите си! Не мога да повярвам, че в кочината ни се появява такъв достоен и смел човек!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари