Мартин Божанов е бил замесен в имотни измами и корупционни връзки с прокуратурата и полицията

0
Има подадени сигнали за заплахи от негова страна към магистрати
Има подадени сигнали за заплахи от негова страна към магистрати Видео: NOVA

Има подадени сигнали за заплахи от негова страна към магистрати, заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова

Показен разстрел вдигна на крак полицията в София в сряда вечерта. Престъплението е извършено около 19.30 ч. в комплекс, който се намира между „Горна баня" и Околовръстния път на София. Жертвата е Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса.

Не се знае откъде е стреляно. Дали вътре в комплекса, или не. Живущи ми се обадиха и ми съобщиха, че са чули изстрели”, разказа охранителят на сградата, предаде NOVA.

Мартин Божанов е убит с няколко изстрела.

Първоначалните находки са, че се касае за изстрели, които са попаднали в тялото и може би - в главата на жертвата”, поясни Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

Според бившия ректор на Академията на МВР Милен Иванов най-вероятно широко оповестеното учение на полицейските сили, което трябваше да се проведе вчера вечерта е стимулирало извършителя да действа. Причината - той е знаел къде са съсредоточени силите на реда в този момент.

Не може да се направи балистична експертиза. Куршумите са оловни и много трудно ще се открие оръжието, с което е извършено въпросното убийство”, твърди Иванов.

Името на Мартин Божанов се появи в разследване на Антикорупционния фонд. В него той е посочен като човек за контакт с прокурори срещу заплащане, с цел решаване на проблеми на клиенти на обвинението.

Тази мрежа стига до най-високо - и в Прокуратурата, и по най-високите политически етажи”, коментира директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев.

От Фонда предоставиха и заснето от тях интервю с Божанов. В него той заявява следното: „Консултирам множество юридически и физически лица по всякакви въпроси - от това как да аранжират градината или дома си до това към кой евентуално адвокат да се обърнат. Аз съм неосъждан и без висящи производства”.

От години името му се свързва и с крупни имотни измами. От Софийската градска прокуратура съобщиха, че ще има проверка на старите разследвания срещу него.

Има подадени сигнали за заплахи от негова страна към магистрати”, поясни градският прокурор на София Илияна Кирилова.

Коментар за стрелбата направи и главният секретар на МВР Живко Коцев. По думите му са установени ценни свидетели.

Приключиха първоначалните действия по разследването. Открити са доказателства, които се отнасят към бъдещото производство. В днешния ден ще се извърши допълнителен оглед. Имаме предположение за мястото на стрелбата. Теренът ще се огледа внимателно, за да се уточни посоката на оттегляне", поясни той. И допълни, че органите на реда ще проверят криминалното минало на убития.

На въпрос дали съпругата на Божанов все още работи в ГДБОП, Живко Коцев каза следното: „Доколкото ми е известно, тя е била уволнена, но е обжалвала и е върната обратно на служба. В момента е по майчинство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    daskal
    Забавно е това отменено заради случая "учение на полицейските сили". Ами то именно случаят трябва да се използва за пълноценно полицейско учение. Мисля си, че и тези убийци ще бъдат разкрити колкото при останалите случаи. Нотариуса явно е бил абсолютен гад и е преминал всякакви граници. Интересното обаче са близките му връзки с хора от службите. Мисля се, че и там пак нищо няма да се изясни. Защо тези "служби" си харесват все такива приятели - не знам!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари