Съдия: Смъртта на Гецата можеше да се избегне

1
Някой ще поеме ли отговорност за това, което се случи днес?
Някой ще поеме ли отговорност за това, което се случи днес? Снимка: БНТ

Нормално ли е в непосредствена близост до трасето да има бетонна ограда, пита Теодор Иванов

Пет важни въпроса отправи съдията Теодор Иванов след трагедията с починалия автомобилен състезател Георги Георгиев. Той е категоричен, че инцидентът е можело да бъде предотвратен и пита кой ще поеме отговорността за него.

Ето и цялото писмо, което Иванов публикува в социалната мрежа:

Някои от вас ме познават, някои не. От малък следя автомобилния спорт и се интересувам от него. Няколко пъти съм бил и съдия. Но това не е важно. Трябваше да се представя по някакъв начин. Най-напред искам да изкажа моите най-искрени съболезнования на всички близки на загиналия днес по време на втория тренировъчен манш на планинско Благоевград - Георги Георгиев. Лека му пръст. И сега по същество. Имам няколко въпроса, конкретно към управата на автомобилния спорт в България.

1. Нормално ли е в непосредствена близост до трасето да има бетонна ограда, която по никакъв начин, да не е обезопасена?

2. Нормално ли е за последните 10-15 години автомобилите да стават все по-сериозни, а трасетата да остават същите и да не се взимат никакви мерки, относно тяхното обезопасяване?

3. Навярно сте наясно на какво приличат планинските състезания в Европа, и че има двойни мантинели навсякъде, и ако да - защо не го взимате предвид?

4. До кога трасетата от планинския и пистовия ни шампионат ще приличат на трасета за конни надбягвания, а не състезания с автомобили, голяма вече част от които ускоряват до 100 за под 3 секунди?

5. Някой ще поеме ли отговорност за това, което се случи днес?

Никой не може да ме убеди, че това не е можело да се избегне. Независимо каква е пряката причина за инцидента. Дали на Гецата му е прилошало, дали е имал проблем със спирачките, дали друг е бил проблема. Инциденти се случват винаги и винаги ще се случват. Смъртта на състезателите обаче може да се избегне, като организаторите и най-вече управата спрат с немарливото си отношение към любимия ни спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари